fbpx
Nyomj Entert

Íme, a Highlights of Hungary jelöltjei!

A nőknek kulcsszerep jutott az idei Highlights-jelöltek között: az ötvenöt példamutató személyiség és kezdeményezés sorába többek között Nanushka, a @nemakarokbeleszolni és a Redy menstruációs bugyi is befért!

Az elmúlt tizenkét hónapban is termelt értéket bőven Magyarország: a kreatív szektor, a közélet, a kultúra, a sport, a környezetvédelem, az innováció fontos képviselőit, sikeres kezdeményezéseit ismét kategóriáktól mentesen mutatja be a 2013 óta működő Highlights of Hungary. Idén is tíz fős nagyköveti csapat válogatta a jelöltek sorát, mely már nyilvános: az összes esélyes névsorát ezen a linken böngészheted, mi most ízelítőt nyújtunk az impozáns listából.

Durica Katarina

Mádai Vivien kisgyermekes anyaként női sztorikat talált jelölésre méltónak: a @nemakarokbeleszolni az Instagramon tesz a momshaming ellen, a Hosszúlépés Wonder Woman Budapest fantázianevű mozgalma a dekoratív aktok helyett a fővárosért dolgozó asszonyok szobraiért kampányol, Durica Katarina újságíró pedig olyan témákkal lett sikeres írónő, melyekhez kevesen mernek hozzányúlni.

Nanushka és NohaStúdió: a terényi asszonyok kézzel készítik a ruhamárka gombjait

Martinkó József designkritikus egyik jelöltjeként a Nanushka és a NohaStúdió együttműködését emelte ki: a márka nógrádi kistelepülésen ad munkát a helyieknek, a hagyományokat megtartva. Másik jelöltje, a Redy menstruációs bugyi környezetbarát mivolta mellett segít abban, hogy egy sokáig szégyell biológiai jelenséghez való hozzáállásunkat normalizálhassuk, így szintén jelölést érdemelt.

Vates

Marsalkó Dávid a Vates jelölésével olyan divatmárkát emel a köztudatba, amely a költészetet ismerteti meg a Z-generációval: hogy a versek igenis lehetnek trendik, azt ezek a ruhadarabok bebizonyítják.

A jelöltek közül kikerülő Highlights-díjazottak kilétére februárban derül majd fény. Hamarosan indul a szavazás, mely során az ötvenöt kiválóság közül nekünk kell választanunk!

Highlights of Hungary | Web | Facebook Instagram

Cover: a Hosszúlépés Wonder Woman Budapest mozgalma

Forrás: sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük