fbpx
Nyomj Entert

Multifunkciós tér közösségnek és szuveníreknek

A máltai Vallettában található üzletecske a Te fit-Tazza stúdió kollaboratív tereként, valamint egy vagány szuvenírmárka boltjaként is működik, és magyar kéz is dolgozott rajta!

Souvenirs That Don’t Suck, azaz szuvenírek, amelyek nem bénák: már a neve alapján biztosan szívesen betérnénk a boltba, mely fölött a kollaboratív tér meghúzódik. Az üzlet és a stúdió egymástól eltérő karaktere szépen megmutatkozik a terek felépítésében és berendezésében is, melyekért a Te fit-Tazza mellett Horváth Anna az Aha Objects-ből, valamint Pippa Cachia és Neil Pace O’Shea a The Design Brief-től feleltek. A terek hangsúlyosan idézik meg Máltát, és ami igazán nagy kihívás volt, nagyon kompaktak is: mindössze kétszer huszonöt négyzetméteren kellett létrehozni a két funkciót ellátó helyiségeket.

A boltrészen a nagy feladatot az jelentette, hogy a homogén megjelenésű enteriőrben rengeteg tárgyat, azaz megvásárolható szuvenírt tudjanak ízlésesen elhelyezni, míg fenn kis területen kellett közösségi funkciókra optimalizálni a teret. Fent nyugodtabb, de dinamikus miliő fogadja a látogatót, miután egy ívesen kanyarodó csigalépcsőt megmászva elhagyja az üzletet.

Forrás: Homeworks

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük