fbpx
Nyomj Entert

IPA vagy NEIPA? | Veronika Pažická

Élénk, frissítő színek vidám figuratív elemekkel és sajátos formavilággal társítva: egy kis nyári hangulat a téli kuckózáshoz. Mutatjuk, milyen, ha két szlovák sörmanufaktúra és egy szlovák illusztrátor összefog!

Veronika Pažická Angliában tanult grafikai tervezést; vizuális világára és kifejezésmódjára jellemző az élénk, figyelemfelkeltő színárnyalatok használata.

„A jelenlegi piac tele van minimalista grafikákkal. Annak ellenére, hogy ez a formavilág vonzó, szerintem könnyedén és gyorsan unalmassá válhat. Úgy gondolom, hogy az illusztráció és az alkalmazott grafika egyesítése jó eszköz lehet a tökéletes harmónia megteremtésére: amellett, hogy kellemes a szemnek, azonnali kíváncsiságot és érdeklődést vált ki a szemlélőben” – emelte ki Veronika.

Illusztratív alkotásainak létrehozásában saját tapasztalataiból, benyomásaiból és emlékeiből inspirálódik. „Gyakran társítom különböző vázlataim és rajzaim kissé váratlan módon. Kompozícióim első pillantásra szokatlannak vagy furcsának tűnhetnek, de ezek mind a gondolataim leképződései” – tette hozzá.

Az IPA či NEIPA sörök címketerveiben is Veronika sajátos szemléletmódja látszik érvényesülni. Az ital két szlovák sörmanufaktúra, a Parom és a Šilker’s kollaborációjából jött létre, ami ráadásul a helyi Slovenská pivná korunka versenyen az összes részt vevő nagy, nem kézműves sörfőzdét is maga mögött hagyva első helyezést ért el az erjesztett sörök kategóriájában.

A kraft sörök között kétségtelenül az egyik legnépszerűbb kategória az IPA, azonban úgy látszik, hogy egy új hullám látszik kibontakozni, ez pedig a NEIPA – az ital elnevezésében megjelenő szójáték is erre a két sörstílusra utal: az IPA či NEIPA tulajdonképpen, annyit jelent, mint „IPA vagy NEIPA?”

A NEIPA, vagyis a New England India Pale Ale elsősorban kellemes gyümölcsös ízvilágáról és frissítő hatásáról ismeretes – ez adja a címkék színvilágának és illusztratív elemeinek inspirációs forrását is. „Az volt a célom, hogy a címke nyárias hangulatot keltsen, így egy jellegzetes, pasztelles, friss színpalettát választottam, amit a sörben kóstolható különféle trópusi gyümölcsök figuratív rajzával társítottam” – mondta el Veronika.

A címkén egy kérdőjel is feltűnik, ami a korábban említett szójátékra ad utalást – miután megkóstoltuk a sört, megszületik bennünk a kérdés: ez IPA vagy NEIPA? Ahogy Veronika is fogalmaz, „szinte olyan, mint a lenni vagy nem lenni?”

Fotók: o Pive
Kreatívok: Veronika Pažická

Veronika Pažická | Web | Instagram
Parom | Facebook | Instagram
Šilker’s Brewery | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük