fbpx
Nyomj Entert

Kiosztották a 2020-as DECODE Díjakat

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a DECODE kiállítást, amelynek keretében a DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány által kiírt DECODE Díj eredményhirdetésére is sor került. A fiatal kortárs építészek és művészek közötti kapcsolatot teremtő tárlatnak a budapesti Faur Zsófi Galéria ad otthont.

A DECODE Díj az alkotói folyamat jelentőségét kiemelő, értékes építészeti és művészeti alkotásokat ismeri el, olyan teljesítményeket, amelyek hátterében izgalmas történetek, gondolatok és inspirációk rejlenek. A felhívásra építészet, valamint vizuális és alkalmazott művészetek kategóriában lehetett pályázni: a beérkező 62 pályaműből szakmai zsűri választotta ki a kiállítókat és a díjazottakat.

A kiállítás nagy méretű képernyőkön futó videókban mutatja be a Sou Fujimoto Architects és a BORD Építész Stúdió projektjeit, valamint a DECODE pályázat két kategóriájának győzteseit, különdíjasát, illetve a shortlistre került projekteket.

A multidiszciplináris megközelítés és az építészet szerelmeseinek jó hír, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a DECODE – The Space for ARThitecture kiállítás virtuálisan egy teljes évig bejárható a DECODE Alapítvány honlapján keresztül.

Építészeti fődíj: HAJLÉK – Fehér Anna Ditta
Művészeti fődíj: GENIUS LOCI – Nagy Eszter

Építészeti Ígéretes projekt díjak:
KINTSUGI HÁZ – Offra Flóra
X-RAY – Komáromi Dóra, Magyar Nikolett
Művészeti Ígéretes projekt díjak:
LINES – Boruzs Ádám
PHASE IN PHASE OUT – Kárpáti Judit Eszter

DECODE Spotlight díj:
PLEXIPLAY – Bata Balázs, Ludányi Nóra, Máté Manda, Molnár Tamás, Szigetvári Balázs

DECODE Alapítvány | Web | Facebook | Instagram
Faur Zsófi Galéria | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük