fbpx
Nyomj Entert

Lapra szerelhető szauna | Studio Rain

Az ausztrál Studio Rain a fürdési kultúra újjáélesztésének céljából ideiglenes szaunát épített a Yarra folyó partján, Melbourne mellett. Az építmény könnyedén összeszerelhető, szétszedhető és újrahasznosítható.

Az installáció az „Atmosphere: A Revival” (Atmoszféra: Újjáéledés) nevet kapta, újrahasznosított faanyagból készült és lapra szerelve érkezett a helyszínre. A falakat és a mennyezetet polikarbonát-burkolat fedi, a szaunához szükséges hőt pedig fatüzelésű kályhával termelik, így az építmény bármilyen természetes környezetben, elektromos áram és gáz használata nélkül működőképes tud maradni.

A szauna tetejének kialakítása kissé ferde, ami az esővíz begyűjtését könnyíti meg.

A Yarra folyó az 1920-as és 1960-as évek között volt népszerű turistacélpont, azonban a folyó vize mára már alkalmatlanná vált az úszásra. A Studio Rain a szauna kiegészítéseképpen egy kis zuhanyzót is felállított, amelynek segítségével szabadon hűsölhetünk az összegyűjtött esővíz felhasználásával.

A projektet eredetileg az idei Melbourne Design Week keretén belül hozták létre, de a Studio Rain reméli, hogy utazó installációként az ország több pontjára is eljut majd.

Forrás: Dezeen

Studio Rain | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük