fbpx
Nyomj Entert

Lebegő emlékek | Varga Marietta legújabb sorozata

Pasztell színtónusok, lágyan hullámzó vízfelszín álomszerű, kissé nosztalgikus képi világgal társítva. Varga Marietta legújabb, „Mellownoon” című sorozatában a fotóművész Balatonhoz fűződő emlékei sűrűsödnek össze finoman lebegő tárgykompozíciók formájában.

Varga Marietta fotográfiáira jellemző az érzékeny konceptualitás, a gondosan megalkotott kompozíció és a kifinomult, pasztelles árnyalatok használata, amelyek együttese egy kissé szürreális és idilli világ hatását keltik. Ez a fajta látásmód Marietta legújabb sorozatában is tetten érhető. Ennek megalkotásában ezúttal a Balatonhoz fűződő kötödése és emlékei inspirálták.

„Idén hosszú idő után először az egész nyarat a Balatonon töltöttem. Ennek köszönhetően újra magaménak tudhattam a hosszúra nyúló reggeliket, a főttkukorica- és kürtőskalácsárus monoton hangját a strandon, a vadkacsák vonulását, a fecskék repülőjátékát az esti szélben és a gyönyörű naplementéket a Balaton partján. Mellownoon című sorozatom létrejötte mindezen élmények együttes manifesztálódása életem egyik legkülönösebb nyarán” – emelte ki Marietta a sorozat műleírásában.

A fotóművész évek során felgyűlt emlékei, élményei és benyomásai egy reggelizőasztalra emlékeztető, a víz felszínén lebegő csendélet formájában öltenek alakot. A sorozat a jellegzetes képpárok mellett videókkal is kiegészül.

„Egy ideje kísérletezek mozgóképpel és nagyon élvezem, hogy egy teljesen másfajta aspektusból is vizsgálhatom és megörökíthetem a mondanivalómat. Ez egészen más gondolkodást, odafigyelést és jelenlétet követel meg, ami számomra ismeretlen terep, nagyon izgalmas a felfedezése. A Mellownoon esetében annyira adta magát a látvány, hogy úgy éreztem, a mozgókép sokat hozzá tudna adni a sorozathoz” – tette hozzá Marietta.

Marietta már következő sorozatán dolgozik, ami hamarosan debütál majd Instagram-oldalán. Mi már nagyon várjuk!

Varga Marietta | Web | Facebook | Behance | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük