fbpx
Nyomj Entert

Lengyel és skandináv design egy helyen | Pufa Design

Étkező, író vagy dohányzó – egy asztal sokféle formát és alakot ölthet. Ez a bútordarab nagyon fontos eleme lakásunknak: enteriőrünk akkor válik igazán otthonná, ha elhelyeztük benne a megfelelő és gondosan kiválasztott asztalunkat, amely később közösségi tevékenységek színterévé is válhat. A lengyel Pufa Design kínálatából mutatunk be most néhány letisztult, de mégis különleges formatervezésű, strapabíró darabot. Ti melyiket választanátok?

A Pufa Design bútoraira jellemző a minimalista esztétika, a funkcionalitás, a gondos kivitelezés és a tartósság. Különlegességük, hogy a lengyel márkák mellett a skandináv formatervezésű bútorok és lakásdekorációs elemek is helyet kapnak kínálatukban.


Szycha

A tömör tölgyfából készült, kerek asztalt a lengyel származású Iwona Kosicka tervezte. Kissé szoborszerű formavilága és kövekre emlékeztető lába egy ékszerdarabot is eszünkbe juttathat – ennek ellenére az asztal strapabíró és erős felépítéssel rendelkezik. Ez a gyönyörű és jellegzetes bútordarab egyedi megrendelésre készül, így vásárlója is befolyásolhatja annak végleges színét és méretét.


Leaf

Ahogy neve is utal rá, a Leaf asztallap kialakítása a levelek formavilágából inspirálódik – a háromszög alakú, finoman lekerekített sarkokkal ellátott bambuszlap erős fémlábakon nyugszik. A Leaf asztalt a dán HOUE márka tervezte kimondottan kültéri használatra.


Hven

Tömör tölgyfából készült, annak természetes színében pompázó, klasszikus téglalap alakú asztal: a Hven egyszerűsége miatt válik nagyszerűvé és skandináv hangulatot kölcsönöz enteriőrünknek. Ebédlőben vagy akár étteremben is elhelyezhetjük, de irodai bútorként is kiválóan megállja a helyét.


Base

Ahogy a név is utal rá, talán az asztal kiválasztása jelenti az első lépést, vagyis az alapot otthonunk megtervezésében. A Base fekete, fehér, illetve természetes tölgy árnyalataban kapható, és tökéletesen tükrözi a skandináv design lényegét. A dán Muuto által tervezett darab egyedisége mellett univerzálisan felhasználható: az étkező, a konyha, az iroda vagy egy étterem középpontjává is válhat.


Avangarde

A tölgyfából készült Avangarde asztal formavilágában a klasszikus alapforma geometriai játékkal találkozik, úgy, hogy közben elegáns és mégis letisztult marad. A modern és merész, de a hagyományos belső terekhez is nagyon jól illeszkedik.


Star

Ezt az elegáns és praktikus asztalt szintén Iwona Kosicka tervezte, nevét pedig lábainak speciális formai kialakításából kapta. Megjelenését a csillagszerű kialakítás teszi különlegessé, a megoldás ugyanakkor funkcionális jellegű: lehetővé teszi, hogy kényelmesen elhelyezzük lábainkat az asztallap alatt. A Star kapható természetes, fekete és fehér árnyalatokban is.


Split

A Split egy ideális étkezőasztal, amelyet szintén a Muuto stúdió tervezett. Bár tölgyfából készült, kialakítása és lágyan hajlított lábai mégis a könnyedség hatását keltik – ez teszi karakteressé és egyedülállóvá.


Sketch

A Sketch nevet viselő asztal nemcsak letisztult, hanem praktikus is. Minimalista megjelenését karcsú fémlábainak köszönheti, külseje egy bambusz asztallappal válik teljessé. A HOUE márka által megálmodott bútort kültéri használatra tervezték.


Kompas

A lengyel Nurt márka bútorainak létrehozásában előszeretettel használ természetes anyagokat, köztük fát, követ és bőrt is. A Kompas névre hallgató asztal kör alakú intarziás berakás segítségével válik különlegessé: a tervező az asztal lapjába a fa gumós elváltozásából nyert elemet helyezett el, amelynek érdekessége a fa görcsös, de mégis esztétikus erezetében rejlik.


Leaf

A Ton stúdió által tervezett asztal érdekessége annak részleteiben érhető tetten: speciális módon kialakított lábai az asztallap lebegésének hatását keltik. A skandináv egyszerűséggel megalkotott bútordarab 2017-ben Red Dot-díjban is részesült.

Forrás: MADWhite

Pufa Design | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük