fbpx
Nyomj Entert

Letisztult design az otthonodba | Gazzda

Kényelmesen és boldogan otthon, a személyes terünkben – valahogy így foglalhatnánk össze a bosnyák Gazzda bútormárka filozófiáját. Tárgyaik elkészítésében kulcsfontosságú szerepe van a természetes anyagok használatának, aminek hatására életterünk igazán otthonossá tud válni.

A Gazzda márkát Salih Teskeredzic alapította 2013-ban, a csapathoz azóta Mustafa Cohadzic is társult. A fa iránti szeretet és csodálat Salihtól ered, Mustafa pedig kézműves családból származik, így már gyerekkora óta foglalkozik bútortervezéssel és készítéssel.

Bútorkollekcióikban hangsúlyt fektetnek a részletekre, valamint a design és funkcionalitás közötti harmóniára. Termékpalettájukban a nappali- és hálószobabútorok dominálnak, kész termékeikben három érzet egyesül: könnyedség, kiegyensúlyozottság és természetesség. Most a Gazzda legújabb bútorkollekciójából fogunk nektek néhány darabot bemutatni!

TESKA ASZTAL

A minimalista formatervezésű asztal könnyedségét jól ellensúlyozza a kivitelézésére használt tömör tölgyfa anyaga. Karcsú, elliptikus lábait könnyed, vékony lappal kombinálták, ami futurisztikus karaktert kölcsönöz a tárgynak. Felülete természetes keményviasszal kezelt. Különféle méretben beszerezhető, így étkezőasztalként vagy stílusos íróasztalként is használhatjuk. „A Teska megalkotásával az volt a célom, hogy kicsit előre utazzunk az időben, ügyelve arra, hogy az asztal egyedi maradjon” – mondta el Mustafa.

NORA SZÉK

A kis méretű, diszkrét és elegáns Nora szék pozitív hangulatot ad enteriőrünknek. Karcsú, ergonomikus kialakítású ülése tökéletes pihenőhelyet biztosít lábunknak. „A szék egyik szögből nézve minimalista hatást kelt, míg egy másikból már erőteljesebb megjelenést. A majdnem állatokhoz hasonlatos tartása pedig személyiséget kölcsönöz a bútornak” – tették hozzá a tervezők.

FINA TÁROLÓ

A Fina tulajdonképpen egy multifunkcionális, ajtókkal, polcokkal, fiókokkal felszerelt tárolókollekció, amelyet különböző méretekben szerezhetünk be. Könnyed vonalvezetése kontrasztot képez a készítéséhez felhasznált tömör fával, acéllal és linóleummal.

FINA ÁGY

Ahogy a Fina tárolók, úgy a Fina ágy is az anyagok közötti kontraszt játékára épül. Mindegyik darabban egy tömörfa váz egészül ki acél lábakkal – az acél lábak pedig fából készült végekkel vannak ellátva. A Fina ágy különlegességét nem csak anyaghasználata, hanem légies megjelenése is adja: „Szinte olyan, mintha kényelmesen lebegne a hálószoba padlója felett. Könnyed formavilága arra hív minket, hogy lazítsunk benne egy pillanatra” – emelték ki a tervezők. Az ágy további előnyei közé tartozik, hogy körülbelül tíz perc alatt összeszerelhető, ami szintén fontos szempont volt a tervezésnél.

TICA

A Tica egy tölgyből vagy dióból készített, madár alakú dekorációs tárgy, amely a tervezők szerint a szabadságot és az új kezdetet szimbolizálja lakásunkban. „Már évekkel ezelőtt megrajzoltam Tica sziluettjét. Az inspirációt Charles és Ray Eames House Bird (Házi madár) nevet viselő tárgya adta: egy kicsi faragott famadár, amelyet az Appalache-hegységben tett utazásuk során szereztek be. Az évek alatt ikonikus művé vált, és sok más tervezőt is befolyásolt” – mondta el Mustafa. A madár további érdekessége, hogy alapja egy manapság egyre ritkábban használt famegmunkálási technikával, a faesztergálás módszerével készült. Minimalista, egyedi szárnyai több hajlított farétegből állnak össze, progresszív megjelenést kölcsönözve a tárgynak.

Ha szeretnétek felfedezni a Gazzda korábbi kollekcióit is, látogassatok el a márka weboldalára!

Gazzda | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük