fbpx
Nyomj Entert

Light Phone

Joe Hollier képzőművész és Kaiwei Tang fejlesztőmérnök közös munkájából született meg a „Light Phone” elnevezésű mobil. Az alapfunkciókra lekorlátozott kis készülék csupán akkora, mint egy hitelkártya, valamint hívásindítás és -fogadáson túl másra nem is igen alkalmas. Persze, aki rajong az egyszerű pure designért (mint pl. én), annak azonnal kell majd egy ilyen telefon, ami tranzittelefonná alakítja az otthon, töltőn hagyott készülékünket.

Hogy miért is jó ez nekünk? Mert biztos, hogy mindenkivel előfordult már, hogy mikor otthon, indulás előtt felmarkolta a telefonját, látta, hogy az aksi 2%-on van. Ha töltésre nincs időnk, akkor egy átirányítással megoldhatjuk, hogy otthon töltőn hagyhassuk telefonunkat. Egy 4-5 napos túra vagy fesztivál alakalmával nem biztos, hogy tudjuk majd tölteni telónkat, vagy csak szimplán szeretnénk egy offline napot tartani, akkor a Light Phone tökéletes lehet számunkra úgy, hogy akár 20 napos üzemidőt is bír a kis készülék.

light_phone00

A kickstarteres oldaluk szerint 100 dollárért megkapjuk majd a készüléket, 125 dollárért kapunk mellé egy pólót és egy designkönyvet is a projektről. Továbbá itt a 400 dolláros TVShop-os ajánlat, ami 400 dollárért az egész családot ellátja 4 db készülékkel, pólóval és könyvvel.

light_phone02light_phone01 light_phone03Light Phone was born thanks to the collaboration of fine artist Joe Hollier and developer Kaiwei Tang. The device having basic functions only is that big as a credit card and is limited to handle nothing else but phone calls. Of course, those who admire pure design (just like me) will definitely want to buy it, but not just because it transforms your mobile, currently being charged at home, into a transit one.

Why is this good for us? I’m hundred per cent sure that all of us wanted to grab our mobile once in a while when it was almost dead and take off. There is a solution for that! If we don’t have time to charge our phone, we can easily forward our calls and leave it at home. During a festival of 4-5 days we possibly don’t have so many opportunities to charge our phone, or we might actually long for being offline for one day. In both cases the Light Phone is the perfect device for us. Have I already told you that its battery lasts for 20 days or so?

light_phone00

According to their Kickstarter page, for 100 USD we can get the device and for 125 USD we will be given both a T-shirt and a design book introducing the project. A TV Shop offer of 400 USD results in four devices, T-shirts and books for the entire family.

light_phone02light_phone01 light_phone03