fbpx
Nyomj Entert

Limitált kollekcióval búcsúzik tigriseitől a Müskinn

Fordulóponthoz érkezett a Müskinn története. A hazai brand elmúlt három évét meghatározó tigrismotívumtól hamarosan búcsúznunk kell, ám addig is itt van az új, limitált kiadású, fenntartható minikollekció!

A 虎  (ejtsd: Hu),  azaz „TIGRIS” névre keresztelt kollekció fő motívuma egy emblematikus kínai írásjel, mely sok éven át inspirálta a Müskinn csapatát, és amivel a tervezők most szeretnék elbúcsúztatni tigrisfalkájukat. A kollekció ruhadarabjai biopamutból készülnek, a gyártás ellenőrzött, fairtrade-körülmények között, megújuló energiaforrásokkal történik. A különféle minták kézzel, vízbázisú festékkel szitázva kerülnek fel a táskákra, pólókra, pulcsikra, ami egy környezetbarát, ugyanakkor nagyon tartós printelési technológia. A minikollekció totebagjei és táskái pedig Magyarországon gyártott, természetes alapanyagokból készülnek. 

A Müskinnt sosem kellett a szomszédba küldeni, ha új ötletekről volt szó, pontosabban mentek ők maguktól, hiszen a kezdetek óta szívesen működnek együtt más művészeti ágak képviselőivel. Legelső kollekciójukat Zalkai Bálint zenei producer elektronikus muzsikája inspirálta, s ugyanígy a zenei közegből merítettek ihletet, amikor megalkották a nem csak DJ-knek szóló Küss Mich minikollekció praktikus lemeztartó táskáit. El kell áruljuk, hogy a mi nagy kedvencünk a ZINA kollekció volt, amely különleges vizuális világával babonázta meg az egyedi, vagány kiegészítők szerelmeseit (és ahol a girlpowert is eléggé kimaxolták a lányok).

A tervezők – Sziládi Noémi és Tóth Eszter – az utóbbi időben egyre intenzívebben foglalkoztak a fenntarthatóság kérdésével. Műanyag bevásárlószatyrok és nejlontáskák alakultak át kezeik alatt különleges mintázatú felületté, és az öltözékek terén is organikus pamutra váltottak. A tigris persze mindenütt ott volt, ahol csak lehetett, megjelent: pólókon, pulóvereken, vászontáskákon és még baseballsapkákon is – az állatfigura és a tigrist rejtő kínai írásjel hol egymást erősítve, hol külön-külön jelent meg a Müskinn termékein (a hátizsákok esetében közvetett módon jelenik meg a tigris: a kínai írásjel a fém csatok formavilágában érhető tetten).

A most aktuális minikollekcióban a korábbi tigrises pólók és pulcsik mellé felsorakozik a crop top és a strapabíró vászontáska is. S hogy mi minden várható a tigrisek búcsúztatását követően a jövőben? A tervezők egyelőre nem árulnak el konkrétumokat, de azt mondják, rengeteg új ötletük van és szeretnének tovább haladni a fenntarthatóság útján, úgyhogy egész biztosan nem maradunk Müskinn-termékek nélkül a jövőben sem.

A minikollekció darabjait és a Müskinn egyéb más termékeit megtaláljátok a márka webshopjában, illetve főhadiszállásukon, a SISKO STUDIO falai között.

Fotók: Oláh Tamás

Modell: Tóth Lili, Eichner Viktor

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük