fbpx
Nyomj Entert

Saint Patrick napi Jameson

Ugyan most húsvét van és ez merőben más mint a Szent Patrik nap, azért némi hasonlóság van a húsvét magyarországi ünneplése, és a világ írebbik részének legfőbb ünnepének megülése között. És igen, ez pedig az üvegekhez kapcsolódik. Nálunk ugyan a jó és szarabbik fajta borok, és a szintén hasonló minőségi skálán megjelenő pálinkák folynak még a csapból is és mindenhol, és a cimkékkel nem sokat bíbelődünk, addig ír barátainknál többnyire whiskey és sör folyik ugyanezen csapokból.

jameson22_580x669

jameson21_580x775

jameson20_580x458

Ezek közül – szerintem – az egyik legfinomabb ami széles körben elérhető; Jameson névre hallgat és az idei szent patrik napi mulatságokra egy különleges cimkével rukkoltak elő David Adrian Smithnek köszönhetően.

A művészt az ír kocsmák – de tényleg, mi más – ihlethette meg, és ezért a keretet egy klasszikus bár tükör adja, melyben aztán feltűnik minden ami könnybelábasztja az ír szemeket, és újabb pohár legurítására készteti őket.

A népeink közötti barátság jegyében – meg aztán a húsvét közeledtével is – javaslom mindenkinek, hogy igyál még egy pohárral és “embrace your irish spirit”

jamesona_580x435

 

All images © designboom