fbpx
Nyomj Entert

Támogatom az olvasást!

Balanyi Daniella, a “Tíz kicsi könyv” bloggere és Bíró Erika grafikus igazi könyvmolyok. Nem titkolt céljuk, hogy egyre több emberrel megismertessék az olvasás csodáját. Összefogtak hát, és szuper dizájnos, könyves témájú tárgyakat álmodnak meg nekünk – mert az olvasás menő.

“Az olvasás nem csak fantasztikus élmény, hanem igazán fontos is – az olvasó ember gondolkodó ember, a gondolkodó ember pedig a társadalom hasznos tagja, akit nem lehet manipulálni, akinek fontos a környezete és a fejlődés” – véli Daniella.

Erikával egy olyan olvasásnépszerűsítő projektet álmodtak meg, amely igyekszik bemutatni, hogy olvasmányélményeink nem csupán egy könyv erejéig lehetnek velünk, hanem keresztülszövik életünket – hát miért ne lehetnének a történetek a mindennapjaink részei? Miért ne maradhatnának tényleg velünk?

A “Támogatom az olvasást!” keretében elsősorban különböző könyves relikviákat terveztek meg, limitált darabszámban, amelyek segítségével olvasmányélményeink valóban a mindennapjaink részét képezhetik.

A projekt két irányból is igyekszik támogatni az olvasást: egyrészről a befolyt összegből 10.000 forintonként felajánlanak egy gyerekkönyvet a Gyermekjóléti Alapítvány részére, másfelől újabb projekteken dolgoznak, amelyek az olvasás népszerűsítését szolgálják. A terveik között szerepel például különböző közösségépítő, jótékonysági programok megvalósítása is, és még sok egyéb.

Az első kollekció

A “Támogatom az olvasást” projekt első állomásaként egy kávés/teás csésze szettet álmodtak újra Erika egyedileg tervezett grafikáinak segítségével, amelyhez A szolgálólány meséje nyújtott inspirációs forrást. A könyvet lehet szeretni vagy gyűlölni, de egyet nem lehet elvitatni tőle: rettentő fontos és igen aktuális témával foglalkozik – emeljük hát be a mindennapjainkba, hogy motiváljon és gondolkodásra késztessen, valahányszor használjuk.

A szett tartalmaz egy 260 milliliteres, mosogatógépálló csészét (amely mind kávéhoz, mind teához ideális), valamint egy hozzátartozó csészealjat, továbbá a csomag részét képezi egy aprócska meglepetés is. A csésze pakkok korlátozott számban érthetők el, és számozottak, így pontosan tudni fogjuk, hogy a kollekció melyik darabjából szürcsöljük kedvenc italunkat.

Ha ti is támogatnátok az olvasásnépszerűsítő projektet, egyúttal pedig szívesen viselnétek gondját az egyik egyedi tervezésű, könyves csészének, rendeléseteket a készlet erejéig IDE kattintva adhatjátok le.

Várjuk a következő kollekciót is!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük