fbpx
Nyomj Entert

Újabb rangos nemzetközi elismerést kapott a Magyar Zene Háza

Még meg sem épült, máris sorra nyeri a díjakat a Magyar Zene Háza. Most a világ egyik legrangosabb zenei-szakmai találkozóján, az amerikai Music Cities Awards-on méltatták.

A Sou Fujimoto tervezte, a Liget Budapest Projekt keretében megépülő Magyar Zene Háza a legjobb európai fejlesztések között került a Music Cities Awards jelöltjei közé, ahol végül elnyerte a „Best Use Of Music In Property Development/Real Estate” kategória díját. A zeneipar legfontosabb nemzetközi szereplői által létrehozott Music Cities célja a városok gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődését elősegíteni a zene révén. A szervezet idén először kilenc kategóriában is díjazta a legjobb zenei kezdeményezéseket.

A versenyen kiemelték az épület egyedi koncepcióját: „Nagyon meggyőző volt, hogy a ház látványos kinézete mögött a zenei tartalom rendkívül átgondoltan jelenik meg: az épület hármas osztatú – múzeumi, előadóművészeti, oktatási – funkciója a térben is jól elválik. Az épület páratlan formai kialakításával, valamint a fenntartható fejlődést szorgalmazó építészeti és műszaki megoldásaival méltó helyszínül tud majd szolgálni látogatói számára”– fogalmazott Luke Jones, a Music Cities Events igazgatója.

Forrás: Magyar Zene Háza

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük