fbpx
Nyomj Entert

Villámillusztrációk egy digitális szakácskönyvben | Hitka Viki X Karantén Kantin

A karanténban azok is fakanalat ragadnak, akik eddig csak annyira léptek be a konyhába, hogy megmelegítsék a rendelt kaját. A Karantén Kantin, 20 magyar sztárséf receptjeivel, nekik is segít, de leginkább az egészségügyi dolgozókért jött létre: a digitális szakácskönyv értékesítéséből befolyó összegből az orvosokat és nővéreket támogatják. A nem mindennapi szakácskönyvnek nem csak a tartalma, a megjelenése is nívós – utóbbiról Hitka Viki illusztrációi gondoskodtak.

Példátlan összefogással született meg, rekordidő alatt a Karantén Kantin – Egy szakácskönyv mindenkiért. A 100 oldalas, digitálisan elérhető kötetben 20 ismert és elismert magyar séf receptjei olvashatók, jelképes összegért cserébe. A 40 receptet tartalmazó könyv egyrészt segítség a karanténban ragadt, konyhában kísérletezni vágyóknak, másrészt az egészségügyi dolgozókat is támogatjuk a megvásárlásával.

A Szent Rókus Kórház 120 dolgozójának, orvosoknak és nővéreknek már kiküldésre kerültek a húsvéti élelmiszercsomagok, a következő célkitűzés pedig minimum 500 anyák napi csomag szállítása az egészségügyi dolgozóknak és anyaotthonokba. Az élelmiszercsomagokat családi éttermek, pékségek, cukrászdák kínálatából állítják össze, így ezek a kisvállalkozások is segítséghez jutnak a projekt által.

A receptgyűjteményhez Hitka Viki készítette az illusztrációkat, méghozzá rekordsebességgel. Viki a 100 oldalas könyvvel, illetve a kapcsolódó grafikai részletekkel három nap alatt készült el, és a gyorsaság nem ment a minőség rovására. Szerethető és kedves rajzok születtek, melyek még vidámabbá teszik majd a konyhában való sürgés-forgást.

Gyorsan és nagyon sokféle anyagból dolgoztunk. Képek más és más megvilágítással, hangulattal, mérettel, kivágással. Így a fő szempontom az lett, hogy a séfektől kapott anyagok valahogy mégis egységesen jelenjenek meg. A célom nem egy gyorsan összerakott gyűjtemény, hanem egy rendes könyv volt, még ha digitális formában is – mesélte Viki.

„A másik szempont a vidámság volt, hogy legyen benne játék – úgy érzem, erre most nagy szükség van. Azt szerettem volna, ha az adományozók a letöltés után egy kifejezetten pozitív dolgot kapnának, amitől jobb lesz a napjuk, és átjön rajta, hogy mi ezt együtt meg fogjuk csinálni. Hogyha összefogunk, akkor minden rendben lesz. Remélem sikerült” – tette hozzá.

Karantén Kantin Szakácskönyv | Facebook

Hitka Viktória | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük