fbpx
Nyomj Entert

A japán bento dobozok találkozása az ökotudatos csomagolással

Anna Piasek, lengyel tervező „The One Size, X Size” című kollekciójában különböző méretű és formájú, biológiailag lebomló csomagolásokat tervezett, melyek nem csak környezetvédelmi, hanem design szempontból is formabontóak.

Bár találunk már olyan vendéglátóhelyeket, melyek azt szorgalmazzák, hogy a saját ételtárolóinkban vigyük el tőlük az ebédünket, a legtöbb helyen még mindig a világ legtermészetesebb gesztusaként csomagolják műanyag dobozokba az ételt. Anna Piasek, az École Cantonale d’Art de Lausanne (ÉCAL) végzős formatervező hallgatója, ebből a problémából indult ki, mikor diplomamunkájaként elkészítette a „The One Size, X Size” című kollekciót.

A tervező a dobozok anyagául a cellulózt választotta, ami víz és hulladék papír keverékéből áll. Amellett, hogy egy biológiailag lebomló anyagról van szó, a csomagolás teljesen nedvzáró is, így akár levesek tárolására is alkalmas.

Az anyagválasztás mellett a formavilág is hasonlóan izgalmas: a tárolókat a japán bento dobozok ihlették, mind a funkció, mind a vonalvezetés tekintetében – az Anna Piasek tervezte dobozokban is úgy variálhatunk az összetevőkkel, ahogy az aktuális igényeink és étvágyunk diktálja.

Anna Piasek website | Instagram

Forrás: label

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük