fbpx
Nyomj Entert

Relax Underground | Prága

Ha egy enteriőrrel kellene illusztrálni a vonzalom fogalmát, akkor erre a prágai Relax Underground a tökéletes válasz. David Lynch-rajongóknak kötelező szpot következik!

Egy olyan hotel megtervezése, ahol óra alapon lehet szobát bérelni, elég nagy kihívás, főleg ha elegánsan akarja csinálni az ember. Az atmoszféra legyen vonzó, de ne vulgáris, könnyen létrejöjjön az intimitás, de a sejtelmesség se vesszen fel… Lenka Míková, építésznek ezen felül a tér adottságaival is meg kellett küzdenie, hiszen egy ablaktalan, földalatti terület állt a rendelkezésére.

Az építész és a megrendelő célja a natúr téglafalak és a boltívek megőrzése volt úgy, hogy a végeredmény egy percig se idézzen egy „középkori kínzókamrát”.

A földalatti komplexum mindössze 120 négyzetméter, így csak öt apró szoba kapott benne helyet, amiből háromhoz tartozik fürdő rész. Az egész térben a merészség és a visszafogottság kettősségével találkozunk: a nyers téglafalat megtöri egy márvánnyal burkolt fürdő, az élénk pirosat egy indirekt fényforrás, a sötét, fekete folyosót egy egzotikus faburkolatú kabin.

Az építész Lenka Míková elárulta, hogy a tervezéskor David Lynch filmjeinek vizuális világa hatott rá a leginkább. A cél nem a hotel funkciójának kihangsúlyozása volt, hanem egy olyan tér létrehozása, ami egy párhuzamos valóságként operál a felszíni világgal.

Fotók: BOYSPLAYNICE

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük