fbpx
Nyomj Entert

Ami a szíveden, az a pólódon

Olykor provokatív, de mégis elgondolkodtató, néha költői, vagy éppen iróniával teli gondolatok, amelyekkel sokan azonosulni tudunk. Olyan feliratos pólókat gyűjtöttünk össze nektek, amelyeknél a történetmesélés és az üzenet egyaránt fókuszba kerül. Hangolódjunk a nyárra feliratos pólókkal!

Y Konszept

Az Y Konszept 2017-ben indult el, alapkoncepciója az újrahasznosítás, a divat és az irodalom ötvözése. A brand világát megalkotó Meyer Eszter-Virág első kollekciójában farmerkabátokat gondolt újra Závada Péter soraival és saját grafikáival díszítve. Tavaly óta az idézetekkel, verssorokkal és kézi festéssel vagy hímzéssel díszített, sorszámozott kabátokat már pólók és pulóverek is kiegészítik az Y Konszept Signature márkanév alatt. A ruhadarabok ezúttal Eszter sorait viselik magukon. A kollekció darabjain olvasható szövegrészletek a tervező novelláiból származnak, de a budapesti éjszakai életből ismerős mondatok, humoros töltetű kifejezések is fel-feltűnnek rajtuk.

Eszter pólóit egy magyarországi családi vállalkozás szitázza, az új darabok pedig megrendelésre készülnek. Termékei kizárólag újrahasznosított csomagolásban érkeznek. Jelenleg az Y Konszept Signature-pólókhoz a Leanzer Newcraft galériájában tudtok hozzájutni, ahol „Az én feminizmusom” címmel kiállítás formájában is megtekinthetők voltak a sajátos üzenetet hordozó ruhadarabok.

További érdekesség, hogy a járvány miatt kialakult helyzet hatására Eszter bevételének 10%-át az egykori tanárai, barátai és iskolatársai által alapított bOdyssey project számára ajánlja fel, így vásárláskor nem csak egy gondolataitokat kifejező pólóval gazdagodhattok, hanem a pólók beszerzésével művészeket is támogathattok.

Y Konszept | Facebook | Instagram


Fankapanka

A fankapanka márka ötlete még 2018-ban született meg, de mára már sok-sok „bal elöl” és „diszkó” póló talált gazdára. Kezdetben a pólókon szereplő szavak, gondolatok kizárólag az éjszakai életre jellemző kifejezéseket elevenítették fel, mint a „kivagyok”, „van 1 rágód?” vagy „többiek?”, de azóta már szélesedett a paletta hétköznapibb, humoros szófordulatokkal is, mint például a „nem hiszlek el” vagy az „adom”.  Szaszák Fanni, a márka alapítója mindegyik feliratot kézi hímzéssel készíti kizárólag biopamutból, etikus körülmények között gyártott pólókra, amelyeket környezetkímélő csomagolásban vásárolhattok meg.

Nézzetek szét a márka Instagram oldalán, vagy ugorjatok be a Lollipop Factory Budapest design boltba és szerezzetek be egy Fankapankát!

Fankapanka | Facebook | Instagram


Calabalâc

A kolozsvári Calabalâc projekt alapgondolata egy helyi kifejezésből, a „deszkurkálódásból”, vagyis ügyeskedésből, boldogulásból ered. A kezdeményezés elindítói, Szilágyi K. Ágota és Rudolf Eszter azt vizsgálják, hogyan tudnak régi, elfeledett bútorokat, használati tárgyakat újrahasznosítani, új kontextusba helyezni. 

A járványhelyzet hatására most nem régi bútoroknak adtak új életet, hanem megalkották Calabalâc Pandemic névre hallgató pólókollekciójukat, amelynek középpontjában a kelet-európaiságra, a „majdnem-balkán” világra jellemző képek és önironikus mondatok állnak. A humoros töltetű pólókon Rudolf Ráhel hímzett grafikái tűnnek fel, mint például a kapu előtt pletykáló idős néni, vagy az unottan dolgozó útépítő munkás. A képek újságcikkekből kiemelt szövegrészletekkel egészülnek ki.

Ha kedvet kaptatok egy Calabalâc Pandemic pólóhoz, a projekt Instagram vagy Facebook oldalán tudtok rendelni a mini-kollekcióból.

Calabalâc | Facebook | Instagram

+1
Daige

A Daige „Úgysem hiszek a férfiaknak…” feliratú 100% pamut pólója az egyik nagy kedvencünk, ráadásul most újra elérhető a márka webshopján.

Daige | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük