fbpx
Nyomj Entert

Bisto

A gravy szó hallatán valószínűleg minden angolnak, illetve az angol konyha szerelmeseinek összefut a nyál a szájában. Az itthon nem annyira elterjedt kifejezés egy, a leginkább sült marhához és krumplipüréhez felszolgált mártást takarja, melynek alapja nem más, mint a zöldségek és a hús sütése közben keletkezett lé, az összenyomott zöldségek, egy kis víz vagy bor, illetve a sűrítéshez elengedhetetlen liszt keveréke.

Természetesen az otthon elkészített gravyt semmi sem múlhatja felül, mégis már régóta megjelentek az élelmiszerüzletek polcain a konzervdobozban kapható granulátumok, melyek víz hozzáadásával könnyedén elkészíthetőek. Nagy-Britanniában a granulátumok közül kiemelkedő a Bisto márka, ami – akárcsak a Coca Cola – évről évre piacra dob egy-egy limitált szériás csomagolást is.

Az idei csomagolás megtervezésére az élelmiszerek csomagolására szakosodott Robot Food ügynökséget kérték fel. Az egyébként piros és egyéb élénk színekben pompázó Bisto granulátom dobozával szemben a limitált szériás csomagolás elegáns megjelenést kapott: miközben hű maradt a márka által képviselt hagyományhoz, az elegáns, vintage hangulatba a finom, arany betűk csempésznek be egy kis 21. századi hangulatot.

Bisto_limited_edition_1 Bisto_limited_edition_2 Bisto_limited_edition_3 Bisto_limited_edition_4

És így néz ki a Bisto a hétköznapokban:

bistogroup (source)