fbpx
Nyomj Entert

LUMEN tanfolyamok újra!

A LUMEN lelkes csapata januárban indította útjára látványtervező tanfolyamait, és mi észre sem vettük, de máris eltelt nyolc hónap. Az új félév, melyet egy  nyílt nap előz meg a Fugában hétfőn hat órai kezdettel, októberben indul. Az eddigi tapasztalatokról a LUMEN szervezője, Jancsó Márton is mesélt nekünk.

A január óta eltelt időszakban történt egy-két változás a csapat életében. Egyrészt megalapították saját látványtervező stúdiójukat a LUMEN Studiót, másrészt termék- és formatevezők számára Rhino és V-Ray tanfolyamokat indítottak, valamint az összes kurzusra 20%-os diákkedvezményt vezettek be. A szeptember 1-jén tartott nyílt napon az építész, tájépítész illetve a termék- és formatervező szakmákban széles körben elterjedt programok (3ds Max, Rhino, V-Ray, Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, AutoCad) szakmai felhasználásának áttekintésével mutatkoznak be. A személyes találkozó remek lehetőség arra, hogy minden olyan kérdésre választ kapjanak az érdeklődők, amelyek fontosak lehetnek a tanfolyamokra történő jelentkezés előtt, egyúttal szakmabeliekkel is megismerkedhetnek. Mártont a részvevők visszajelzéseiről és az újabb tanfolyamokról kérdeztük.

3_epitesz ps_kerekes bence_LUMENKerekes Bence

Mesélnél arról kicsit, hogy a korábbi résztvevőktől milyen visszajelzéseket kaptatok?
Tulajdonképpen három éve indult ez a projekt, de egészen tavaszig nem volt hozzá név, arculat, holnap. Sok kurzus zajlott tehát már le. Igazából az első másfél évben, amikor még csak egyedül tanítottam, azért tudtunk fejlődni, azért jött egyre több diák, mert mindig nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, valamint a diákok ajánlották a tanfolyamokat egymás között – nulla forintnyi reklámozással. Természetesen felmerült kérdésként, hogy miért nem az egyetemen lehet megtanulni ezeket az igazából oda való „tantárgyakat”, de hát tudod, hogy van ez. Nálunk pont az a lényeg, hogy megvan a dinamika, friss, fiatalos – általában minden olyan, ami az egyetemeknek szöges ellentéte. (Az adott egyetemek HÖK-ösei rendszerint szívesen ajánlják a tanfolyamokat a diákoknak). A tananyag is úgy alakult, hogy a diákok folyamatos észrevételeit beépítettük, illetve változtattunk, javítottunk annak függvényében, hogy milyen arcot vágtak, mennyire voltak elégedettek. Szóval aki járt nálunk, az szerette, nagyon kevesen hagyták ott a tanfolyamokat menet közben.

studioMiért döntöttetek úgy, hogy nyittok a nem építészek és tájépítészek felé?
Itt igazából ugyanúgy lehet kérdés, hogy miért nyitottunk az építészek felé, míg régebben csak tájépítészeknek kínáltunk képzéseket. Engem mint a szervezője ennek az egésznek az motivál, hogy fejlődjünk és minél több szakmában minél több területen tudjunk olyan képzéseket kínálni, amik ügyesen és jól egészítik ki a jelenlegi egyetemi oktatást. Itt lépésről lépésre haladunk, a mostani félévben a termék- és formatervezők felé nyitottunk, de ugyanígy tervezzük a fotós, grafikus vagy éppen webes irányokba is a nyitást a későbbiekben. De nem szabad egyszerre túl sokat akarni, mert akkor veszélyes, hogy nem lesz elég jó a minőség, ami aláásna mindent, amit eddig összehoztunk.

7_tajepitesz vray_jancsó márton_LUMEN Jancsó Márton

A jelentkezési határidő az októberben és novemberben induló tanfolyamokra 2015. szeptembe 27. Aktuális információk a tanfolyamokról és a jelentkezésről a honlapon.

Nyílt nap: https://www.facebook.com/events/865720403506264/