fbpx
Nyomj Entert

SAMSUNG SERIF

Végre! Kezdhetem így ezt az írást, mert igazán lelkessé tud tenni, amibe a Samsung belekezdett új tévéjével. Új szériája, a SERIF a  Studio Bouroullec közreműködésével született, és jelentem a tv, ami már valójában rég nem csak televízió, visszatért a bútordarabok közé. Nemcsak azért, mert újra tudunk kis terítőt tenni csetresszel a tetejére, hanem azért, mert ez az a televízió, amely túllép azon az utálatos kérdéskörön, hogy UHD, 4K, 8K, ami valljuk be, nem igazán érdekes. Ez a televízió adás, internet és még villany nélkül is érdekes. Kikapcsolva is gyönyörű.

A tévét bekapcsolva nem egyből az adás vagy az előző szériákban már megszokott SAMSUNG logó tűnik fel, hanem az úgynevezett curtain mode, ami a meccs elejéről lemaradva majd lehet okoz pár kellemetlen pillanatot, de más hátrányát nem tudom elképzelni. Kellemes. Nagyon szívesen kézbefognám, hogy el tudjam mondani, milyen tapintani, de erre még várni kell.

Az első gondolatom az volt, hogy kell, mert baromi jól megy a nappalimhoz, mégpedig úgy ahogy egyik tv sem. Az utóbbi évek fejlesztési versenye ebben az iparágban csakis a technikai újításokra korlátozódott, ami oda vezetett, hogy mára csak értelmetlen pixelszámok, hajlítások és háttérvilágítások határozzák meg ezt a szegmenst. Minden tv kilógott a szobákból. Fekete vagy króm, mert édesmindegy és csak a pixelek.

Azt hiszem, a SAMSUNG a helyes mederbe próbálja visszaterelni a tv-gyártást. Videó alant.

samsung-serif-on-bookshelf

samsung-serif-front samsung-serif-making samsung-serif-blue-sketch

samsung-serif-remote-promosamsung-serif-deconstructed

samsung-serif-workshopsamsung-serif-brothers

samsung-serif-ornament  samsung-serif-self-standing

Itt a videó is:

Serif TV for Samsung, Ronan & Erwan Bouroullec, 2015 from Ronan & Erwan Bouroullec on Vimeo.

aaa