fbpx
Nyomj Entert

Favorit I Farkas Anna

„Az egyik legnagyobb kedvenc klasszikusom Georg Bocskay kalligráfus, aki magyar létére I. Ferdinánd császár és utóda, II. Miksa (I. Miksa magyar király) szolgálatában állt. Az 1500-as évek derekán készült Mira calligraphiae monumenta írásminta-könyve – amely a szépírás felsőbbrendűségét volt hivatott megmutatni –, meghatározó művészeti élmény volt számomra. A különleges és csodálatos kézzel rajzolt betű- és szövegképeket, mintegy 30 évvel később, II. Rudolf császár (Ferdinánd unokája) megbízására, Joris Hoefnagel illuminálta hihetetlen részletgazdagsággal – virágokkal, gyümölcsökkel, rovarokkal és egyéb meglepő különlegességekkel díszítette.

Mira calligraphiae monumenta, 17-es lap (rózsával és pisztáciával)

Bertoia Diamond Chair, Fotó: Villányi Csaba

Továbbá nagyon kedvelem a Bertoia Diamond széket. Első látásra beleszerettem ebbe a csodálatos formába és nem tudtam sokat várni, hogy nekem is legyen egy. Minden nap látom, a stúdiómat díszíti. Meleg nyári napokon igazán „cool”, de a hideg fémen csak a legelszántabb vendégek szoktak hosszasan üldögélni. (Bár ez, a képen látható Thierry Rabotin cipő is megérdemelne pár szót.)”

Farkas Anna, anagraphic, tervezőgrafikus

 


Favorit című cikksorozatunkban mai alkotókat kérdezünk meg hétről hétre arról, mi a kedvenc designtárgyuk és/vagy egyéb művészeti alkotásuk.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük