fbpx
Nyomj Entert

Favorit I Fork Imre

„Többször jártam már Prágában, végső célként vagy átutazóban, de már első alkalommal megragadott a város lendülete és a művészetekhez való hozzáállása. Egy graffitis turnénk alkalmával a festésből hazafelé láttam meg életem egyik legmeghatározóbb szobrát 2014-ben, az átadás évében, ebben a gyönyörű városban.

A David Černý által készített Franz Kafka szobrot egy bevásárlóközpont előtti téren helyezték el. Hatalmas benyomást tett rám, és persze mindenki másra is. Csoportosan, lefagyva néztük a mozgó fémet.

A mechanikus fej tizenegy méter magas, és folyamatosan átalakul, mindig más látványt nyújtva, ahogy Kafka írásai is, sokféleképpen értelmezhető alkotás ez is. Franz Kafkát amúgy is csíptem, de ez a szobor teljesen más értelmet adott a műveinek és a saját ábrázolásmódomnak is. Akkoriban kezdtem erősen digitális hatású festményeket készíteni, amit részben ennek a szobornak is köszönhetek.”

Fork Imre urban designer, tetováló


Favorit című cikksorozatunkban mai alkotókat kérdezünk meg hétről hétre arról, mi a kedvenc designtárgyuk és/vagy egyéb művészeti alkotásuk.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük