fbpx
Nyomj Entert

It’s called art | Printa

Natúr, törtfehér, bézs tónusokban és a föld színeiben pompázó, környezettudatos ruhadarabok: itt van a Printa új, őszi kollekciója, amely ezúttal is érdekes mondanivalót közvetít!

Mint minden Printa termékben, az új kollekció darabjaiban is megjelenik a márkára jellemző szellemesség: tervezés közben Majoros Zita, a Printa alapítója az alkotói folyamat „mellékproduktumaiból” inspirálódott.

A kollekció fő motívuma egy festékfoltos grafika köré épül, melyet a szitanyomó stúdiójukban sokat használt kötények ihlettek: ezek a foltgyűjtemények önálló alkotásnak is tekinthetők, hiszen az aktív művészet megkerülhetetlen lenyomatai.

A foltmotívum különböző formákban kíséri végig a kollekció egyes darabjait: pólókon, festőoverálon, vintage lenöveken tűnik fel. Az ART darabokkal kontrasztban a kollekció részeként hangsúlyt kapnak a PURE darabok is, amelyek a festékmintás termékekkel ellentétben az üres vásznat jelképezik.

Az alkotási folyamatban a kényelmes, időtálló és sokrétűen felhasználható, egymással jól kombinálható ruhadarabok létrehozása volt a cél, amelyek mind zero waste szabási technikával készültek. Anyaghasználatban a természetes és natúr anyagok dominálnak, mint például a biopamut, a kendervászon, a len és az újrahasznosított férfiing.

A kollekció ikonikus darabjai közé tartozik a patchworkszerű vászondzseki, amelyben a nyers pamutvászon a kék kendervászonnal és az újrahasznosított farmerrel találkozik, vagy a mélykék slouchy nadrág, amelynek textilfestésében a Bácsalmási Kékfestő műhely volt a márka segítségére.

Hogy még teljesebb legyen a történet, a Printa tavaszi kollekciójához hasonlóan most is Munkácsi Brigittát kérte fel, hogy legyen az új szezon arca – Brigi nempazar blogjában ad hasznos tanácsakat a zero waste életmód kialakításában.

Jó hír, hogy a Printa új ruhadarabjai már elérhetők a márka webshopjában!

Ha nektek is fontos a környezettudatosság, fedezzétek fel a Printa tavaszi Scribbles and stones, valamint nyári HERBS nevet viselő kollekcióját, amelyekről írtunk már korábban.

Printa | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük