fbpx
Nyomj Entert

DHB X HYPE – Nyitott Stúdiók I LOGIFACES

A stúdióba látogatók megismerkedhetnek az iroda építészeti, belsőépítészeti és design tevékenységével. A tervezők a díjnyertes Logifaces betonjátékól is mesélnek. A bemutatást követően a program résztvevőit beavatják a betonöntés rejtelmeibe, akik a gyakorlatban is kipróbálhatják, hogyan készülnek a betontárgyak. Nyitott stúdiók a HYPEANDHYPER-en!

Szerzők: Mayer Kitti, Farkas-Zentai Lili

Lakos Dániel és maroknyi kis csapata a logikai játékok új generációjával ismertette meg a hazai és a nemzetközi közönséget. A Logifaces névre keresztelt kirakós betonból készült, csonkolt prizma elemekből áll. A prizmák sarkai különböző egység magasságúak. A Logifaces kilép a megszokott kétdimenziós síkból a térbe. A feladvány kétdimenziós, de a szabály értelmében dimenziót kell ugranunk. A játék nagyszerűen ötvözi a legősibb kirakós játékok absztrakcióját napjaink számítógépes modellezési formavilágával. Erre utal a játék jelmondata is: Analogue game for digital minds.

Fotók: Rácmolnár Milán

A Küküllő utcai irodában a tervezés folyamatai zajlanak, míg a földszinti kis műhelyben látnak napvilágot a beton építőelemek, amelyek a szürke különféle árnyalataiban készülnek, de találunk a játékszettek között színes verziót is. A stúdió élete ugyanakkor nemcsak a Logifaces körül forog: építészeti és belsőépítészeti projektek megvalósításával egyaránt foglalkoznak.

A Design Hét ideje alatt most bárkinek lehetősége nyílik bepillantani a kulisszák mögé: a műhelyben nemcsak a Logifaces készítésének folyamataiba láthatnak bele az érdeklődők, de a vállalkozó kedvűek akár a beton öntésével is megpróbálkozhatnak. Közben a tervezők korábbi projektjeikről is mesélnek.

Nyitott Stúdió I LOGIFACES:
Időpont: 2019. október 7-én 18:00-19:30, október 10-én 17:00-18:30 és október 12-én 11:00-12:30
Helyszín: 1026 Budapest, Küküllő utca 1.

További részletek és regisztráció a Design Hét Budapest honlapján!

Dimenzió-ugrás

A HYPE két apró kérdéssel és persze a rájuk adott válaszokkal szeretné még inkább felkelteni az érdeklődést az adott stúdiók, műhelyek iránt. Mind a tizenöt idén bemutatkozó Nyitott Stúdiónak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel.

Melyik három szóval tudnád a legjobban jellemezni a stúdiótokat?

Multidiszciplináris, innovatív, dinamikus.

Van valami különleges szokásotok vagy mindennapi, de mégis nagyon sajátos rutinotok a stúdión, csapaton belül? Ha igen, mi az?

Nincs, dolgozunk rajta (mosolyognak).


A HYPEANDHYPER 2019-ben újra médiapartnere a Design Hétnek, és ennek kapcsán – egy kiállítás és egy záró meglepetés mellett – az októberi eseménysorozatot mintegy felvezetve, cikksorozatban mutatjuk be az idei Nyitott Stúdiókat.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük