fbpx
Nyomj Entert

Future Film Festival arculatterv | Moravszki Kata & Szerényi Tamás

A jelenről a jövőn keresztül – a Future Film Festival Budapest mottója lebegett Moravszki Kata szeme előtt, amikor a filmfesztivál számára látványos és figyelemfelkeltő arculatot tervezett.

Future Film Festival munkacímen indítana scifi-filmfesztivált a Filmtekercs Egyesület. Koncepciójuk lényege, hogy kizárólag a jövőről vagy a jövőn keresztül a jelenünkről mesélő filmeket mutassanak be az eseményen.

A tervezés során Moravszki Kata grafikus számára a változás volt a legfontosabb hívószó. Változások sorozatával kell szembesülnünk életünkben, amelyek napról napra új kihívások elé állítanak – a jövőt így írjuk.

A brief szerint a filmfesztivál főként a társadalmi változásokra koncentráló, úgynevezett „soft” sci-fik bemutatására vállalkozik. Kata a tervezés során a soft sci-fi sajátosságaiként az idő haladására, a pozitív és negatív emberi érzésekre és az univerzumra asszociált, ezekből inspirálódott a logó tervezésekor. Az élénk színek, a holdtöltét idéző, az idő múlására utaló szimbólum és a kiválasztott betűtípusok használatával együttesen utópisztikus világot teremtett.

A munka a KRU Young Cannes Lions 2020-as magyar előválogató versenyére készült, amit Moravszki Kata és a projekten vele együtt dolgozó Szerényi Tamás megnyertek, így ők mehetnek jövőre a Cannes-i nemzetközi megmérettetésre.

Jelenleg a fesztivál megrendezésének időpontja bizonytalan, konkrét indulási dátumról egyelőre nem tudni.

Moravszki Kata | Web | Instagram | Behance

Szerényi Tamás | Facebook

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük