fbpx
Nyomj Entert

HYPE | Heti programajánló

Habár a január már a végéhez közelít, az év még csak most kezd igazán beindulni, programok szempontjából legalábbis biztosan. Erre a hétre minden napra jut valami: táskakészítő workshopok, kiállítás-megnyitó a Ludwig Múzeumban, beszélgetés az etikus designról és a külföldi freelancer-életről, betekintés a kollázskönyvek világába a MaDok Program szervezésében, lapszám- és kiadvány-bemutatók, illetve kalligráfia workshop kezdőknek. Lássuk a részleteket!

Viski Noémi írása

London calling! Bence Csernák and Ethics for design

A Designer Movie Nights egy remek kezdeményezés arra, hogy egymástól tanuljunk, és a design területén rejlő karrierlehetőségekről első kézből értesüljünk. Az esemény menete nagyjából így zajlik: egy-egy ilyen estre elhívnak egy előadót, aki inspiráló beszámolót tart a szakmájáról, ezt pedig közös filmnézés követi, amely témája lazábban vagy szorosabban kapcsolódik az előadás által érintett designproblémákhoz. A következő DMN esten Csernák Bence freelancer designer mesél a Londonban szerzett tervezői és üzleti tapasztalatairól, ehhez kapcsolódóan pedig a felelősségteljes, etikus tervezésről szóló Ethics for Design filmet nézzük meg.

Mikor: 2020. január 20. hétfő, 19:30-22:30

Hol: Bem Mozi

Bővebben: Esemény


Tigris a múzeumban 05 – Nemzet és varázslás

Egy újabb MaDok-program, azaz egy újabb Tigris a múzeumban a Lumen Kávézóban. A programsorozat eseményeit mindig bátran ajánljuk, mert tudjuk, hogy olyan témákról lesz szó, amelyek mindig egy kicsit közelebb hoznak ahhoz, hogy megértsük, mi ma a múzeumok szerepe. Frazon Zsófia ezúttal a kollázskönyvek világáról és azok múzeumi gyűjteményekhez kapcsolódó aspektusairól beszélget Csejdy Borka, Hitka Lili és Istvánkó Bea kurátorokkal és Keserue Zsolt képzőművésszel. 

Mikor: 2020. január 20. hétfő, 18:00-20:00

Hol: Lumen Kávézó

Bővebben: Esemény


Activist Tote Bag Design

A Közkincs Könyvtár feminista könyvtárként és a kritikus gondolkodás helyeként aposztrofálja magát. Ennek szellemében a következő eseményükön egy olyan üzenetközvetítő tárgy kerül a fókuszba, amely árulkodik a viselője érdeklődési köréről, politikai álláspontjáról. Január 21-én este a Közkincs Könyvtár mindenkit vár, aki az aktivizmus jegyében unalmas vászontáskáját szeretné feldobni, vagy egy egészen új statement darabot készíteni.

Mikor: 2020. január 21. kedd, 19:00-22:00

Hol: Közkincs Könyvtár

Bővebben: Esemény


Ragyogj! Divat és csillogás – könyvbemutató

Je Suis Belle, USE Unused, Péterfy Bori és Medveczky Ilona fellépőruhái – csak néhány példa a Kiscelli Múzeum Ragyogj! Divat és csillogás című időszaki kiállításából, amit – ha eddig nem tettük volna – március 15-ig még megtekinthetünk. A tárlat hívószava a ragyogás, a fény jelenléte és szerepe a divatban, célja pedig, hogy bemutassa, a különböző korok és társadalmi rétegek öltözékeiben miként és miért kapott fontos szerepet a csillogás. A kiállításhoz tartozó katalógus bemutatója január 22-én lesz a Kiscelli Múzeumban, az eseményen Dobos Evelin színész-műsorvezető, Eleni Korani műkereskedő és -gyűjtő, valamint Szatmári Judit Anna divattörténész beszélget a tündöklő ruhákról. A magyar kultúra napja alkalmából a múzeumot 16 órától ingyenesen látogathatjuk!

Mikor: 2020. január 22. szerda, 17:00-18:30

Hol: Kiscelli Múzeum

Bővebben: Esemény


Kiállításmegnyitó | The Dead Web – The End

Elképzelted már valaha, hogy milyen lenne a világ internet nélkül? Habár lehet, hogy a világháló előtti időkre még emlékszel, és emiatt a feladat nem tűnik lehetetlennek, azóta az internethasználat beleivódott a mindennapjainkba. Egyik pillanatról a másikra történő megszűnése komoly gazdasági és politikai következményekkel járna, nem beszélve az élet számos egyéb területére kiterjedő befolyásáról. A héten nyílik a Ludwig Múzeum The Dead Web – The End című kiállítása, amely az internetről, és annak hiányáról vázol fel izgalmas elképzeléseket québec-i, svájci és hazai művészek munkáinak bemutatásával.

Mikor: 2020. január 23. csütörtök, 18:00-21:00

Hol: Ludwig Múzeum

Bővebben: Esemény


Artlocator » Húszas éveink

Az Artlocator különleges estével készül a nagyközönség számára: az új évtized beköszönte a kortárs művészeti magazin számára is egy új fejezetet indít. Pénteken 18 órától a Négyszoba Galériában erről tudhatunk meg többet, emellett pedig az Esterházy-díj 2019 egyik jelöltjének, Süttő Anikónak az installációját tekinthetjük meg. Az új, limitált példányszámú Artlocator kiadvány megvásárolható lesz az eseményen.

Mikor: 2020. január 24. péntek, 18:00-21:00

Hol: Négyszoba Galéria

Bővebben: Esemény


Kistáska workshop a Közben

A 2019. áprilisában alakult Közben egyszerre showroom és műhely: a KELE Clothing, RisoPlant, Vanda Berecz és a NÓWA márkák közös alkotó- és bemutatótereként működik. Most szombaton sem csupán  szemlélődésre, hanem egy kreatív kalandra is invitálja a Közben azokat, akik szeretnék a gardróbjukat egy saját készítésű kistáskával bővíteni. A bőrös workshopon Berecz Vanda és Wakabayashi Noémi (a NÓWA tervezője) kalauzolnak el bennünket az anyagok világában, és segítenek a tervezéstől kezdve az utolsó öltésekig valami igazán egyedit létrehozni.

Mikor: 2020. január 25. szombat, 11:00-18:00

Hol: Közben

Bővebben: Esemény


Kezdő kalligráfia workshop

Hétzárónak egy tökéletes vasárnap délutáni program a Plante Budapest kezdő kalligráfia workshopja, ahol a mártogatós toll használatát és a szépírás alapjait sajátíthatjuk el. Hogy kinek lehet ez hasznos? Nagyjából mindenkinek, aki szeretne az írásképén javítani, saját készítésű üdvözlőkártyákkal köszönteni a szeretteit, vagy éppen a vállalkozásához (például rendezvényszervezéshez, vendéglátáshoz) szükséges grafikai anyagokat kívánja igényesebbé és egyedivé tenni.

Mikor: 2020. január 26. vasárnap, 17:30-21:30

Hol: Plante Budapest

Bővebben: Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük