fbpx
Nyomj Entert

Ismét megnyílik a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázat

A Magyar Formatervezési Tanács ismét meghirdeti a több mint három évtizedes múltra visszatekintő Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot. A pályázat legfőbb célja a fiatal tehetségek önálló alkotói munkájának és szakmai fejlődésének segítésével tovább erősíteni a hazai kreatívipart, valamint segíteni az önálló alkotói munkát folytató tervezők szakmai fejlődését.

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj több, mint három évtizede biztosítja, hogy a fiatal designerek elmélyíthessék tudásukat, támogatást nyújt terveik, innovatív ötleteik, kísérleteik megvalósításához. Az ösztöndíjat a Magyar Formatervezési Tanács elődintézményének kezdeményezésére 1988-ban három minisztérium alapította. Az egyes szervezetek elnevezése időközben megváltozott, de az alapvető célok – a szakmai fejlődés biztosítása, a magyarországi tárgy- és környezetkultúra fejlesztése, a gazdaság versenyképességének növelése – megmaradtak. Az ösztöndíj kezdetektől fogva az oktatási intézményekben frissen végzett tervezők számára nyújt lehetőséget a kibontakozásra. Az évek során az ösztöndíj presztízse egyre növekedett, elnyerése a fiatal alkotók pályáján ma az egyik legfontosabb értékmérőnek számít.

Az ösztöndíjak keretösszege bruttó kilencmillió forint, az egyes elismerések összegéről a pályázatok függvényében döntenek. Az ösztöndíj minimumösszege bruttó kilencszázezer forint.

A pályázatokat idén április elsején éjfélig várják.

További információ és friss hírek a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj hivatalos Facebook-oldalán olvashatók.

Az idei arculatot tervezte:
Borbás Marci – HAROM.studio

Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük