fbpx
Nyomj Entert

studio NUR | Sike Balázs pincéje címke design

Badacsony, mély színtónusok, termőföld és jellegzetes ízvilág mind egy címkébe sűrítve. A studio NUR új designt hozott létre a megújuló Sike Balázs Pincéje borház számára, amelynek vizuális világában a költőiség és a maximalizmus egyszerre jelenik meg. Mutatjuk!

Sike Balázs 2010 óta készíti a lendületes, könnyed SKIZO borokat, ugyanakkor pár évvel ezelőtt feleségével, Velényi Rékával termőhelyi jegyekre épülő borokkal is elkezdett kísérletezni. Így jött létre a borház legújabb prémium sorozata, a Sike Balázs pincéje szelekció, amelyben az eddigi SKIZO-klasszikusok boraihoz képest hátrébb szorul a modernség, a technológia és előtérbe kerül a termőhely, a fajta, illetve a hosszabb érlelés.

A HEGYEINK nevet viselő sorozat vizuális megjelenése után a studio NUR új címke design-t tervezett, amely a szelekció terroir-jellegét – a talaj, mikroklíma és táj együttes jellegzetességéből fakadó illat- és ízvilágot – helyezi előtérbe.

A címke grafikája absztrakt formában a Badacsony karakteres vonásait jeleníti meg, különös tekintettel a bazaltorgonák vertikális ritmusára, a tanúhegy jellegzetes sziluettjével keretezve. A különböző típusú borokhoz, különböző tónusú földszínek társulnak, amelyek meghatározásában legfőképp az adott iránymutatást, milyen szín-érzetet kelt maga a bor Sike Balázs, a borház tulajdonosa számára. A mély tónusok kontrasztjaként megjelenő arany-ezüst prégelés a prémium jelleget erősíti, a borok közötti hierarchiát pedig a sötét alapszínű címkék még tovább árnyalják.

Ha szeretnétek ti is megkóstolni a jellegzetes aromájú borokat, a Sike Balázs pincéje prémium szelekciót keressétek a borház weboldalán.

Fotó: Zoltai András 
Art direction: Laki Eszter 
Graphic design: Laki Eszter, Imre Réka

Studio NUR | Web | Facebook | Instagram
Sike Balázs pincéje | Web | Facebook | Instagram

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük