fbpx
Nyomj Entert

Kreatívok karanténban | A HYPE szerkesztői ajánlják – Zenék

A HYPE szerkesztősége is home office módra kapcsolt. És bár tőlünk nem feltétlen idegen ez a létforma, a szokásos irodai bandázásokat (közös kávézások és ebédek) visszasírjuk. S hogy mit csinálunk mi, szerkesztőségi tagok otthon a négy fal között? Firkálgatunk, edzünk, virágokat locsolgatunk, zenét hallgatunk.

A szerkesztőség tagjaihoz most ezt a kérdést intéztük:

Kedvenc zenéd, playlisted vagy albumod, ami átsegít ezeken a napokon:

Gyűjtöm a lemezeket, szóval most simán lehet, hogy a ritkábban hallgatott albumokat fogom újra felfedezni a Zeppelinen túl.


Az apai nagymamám Amerikából hazahozott bakelit-gyűjteménye. Donna Summer, Earth Wind & Fire és a többiek. Tánc, tánc és tánc!


Saját playlist, neve nem olyan frappáns, de pont megfelelő: „coast2coast. Old school és 90-es évek hip-hop zenéje, a keleti és nyugati partokról, egy-két berlini kitérővel. Bár autóban az igazi, de ha becsukom a szemem – amit vezetés közben nem szoktam – akkor éppen bárhol furikázhatok.


Én nem vagyok egy elkötelezett rajongó, szeretem a zenét, de legtöbbször csak benyomok egy jó playlistet a Spotify-on, vagy csak egy-egy banda válogatását hallgatom unos-untalan, pont úgy mint ahogy például mostanában teljesen rákattantunk a szerkesztőségben a húszas éveik elején járó mesteri zenei és vizuális világgal rendelkező Carson Coma fiúbanda zenéjére. Megunhatatlan…


Van egy olyan tulajdonságom, hogy igyekszem nem agyonhallgatni a kedvenc zenéimet, hogy ne unjak rájuk. A home office-ban inkább rádiót hallgatok: a fip.fr-en több műfaj között tudok váltogatni, hangulattól függően, elektro-t, ha pörgetném magam, jazz-t ha lassítanám, világzenét, ha feldobnám. Az afrikai jazz egyébként legtöbbször eléggé meg tud nyugtatni.


Ez nehéz, de a Kornél Kovács – Stockholm Marathon” engem mindig felvidít.


Minekutána teljesen rákattantam az „I am not okay with this” sorozatra, valószínűleg annak a soundtrack-jét fogom hallgatni. Általában csöndben dolgozom, mindig is ahhoz voltam hozzászokva, de szerencsére az irodában mindig gondoskodnak róla a kollégák, hogy megismerjek új zenéket. A múltkoriban például megtudtam, ki az a Kalkbrenner…


Ha mindenkori kedvenc, akkor Massive Attack „Mezzanine”. De igazából még a „The Young Pope” hatása alatt álló időszakban vagyok, szóval a sorozat zenéjét is nagyon ajánlom!


Legyen szó akár irodai bandázásról, önkéntes karanténról vagy home office-ról, mi továbbra is a legkúlabb design tartalmakat szállítjuk Nektek. Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük