fbpx
Nyomj Entert

Hamarosan indul a 13. Budapesti Építészeti Filmnapok

Március 4.-én startol a Budapesti Építészeti Filmnapok tizenharmadik kiadása. A járványügyi helyzetre való tekintettel a vetítések és kísérőprogramok is online, a Távmozi oldalán lesznek elérhetők.

A Kortárs Építészeti Központ szervezésében tizenharmadik alkalommal megrendezendő Budapesti Építészeti Filmnapok fő témái az újrakezdés és újrakapcsolódás lesznek: olyan döntések és kérdések következményeit láthatjuk a filmekben, amelyek meghatározzák mindennapjainkat. Egyén és közösség ismételt egymásra találása, a szolidaritás, a másokkal szembeni empátia fontossága, a természettel való tudatosabb, érzékenyebb viszony, a környezetszennyezés nélküli utazás, valamint a fenntartható fejlődés víziója is a filmek témái közt szerepelnek.

Hegy a városban

A fesztivál több mint egy tucat már elismert, illetve most debütáló filmet mutat be az idei Reconnect mottóhoz kapcsolódóan. A nevezések több mint húsz országból érkeztek. Az idei nyitófilm a Hegy a városban címet viseli és a BIG építésziroda által tervezett, CopenHill névre keresztelt koppenhágai hulladékégető megvalósulásának folyamatát követi végig a pályázat kihirdetésétől kezdve az épület 2020-as átadásáig. Emellett egyéb inspiráló történeteket is követhetünk funkciójukat vesztett épületek újrahasznosításáról, utópisztikus megoldásokról és az együttműködésen alapuló, szolidáris falu létrehozásának témaköréről.

Olyan anyagból vagyunk, mint álmaink

A fennálló biztonsági korlátozások miatt a vetítések az online térbe költöztek, de szerencsére emiatt sem kell lemondani a kísérőprogramokról. A filmek eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal lesznek elérhetők a fesztiválon. Az előzetes jegyvásárlás február 25-én indul a Távmozi honlapján. A teljes program a Budapesti Építészeti Filmnapok weboldalán érhető el.

Melyik az igazi? Másolt városok valódi élete

Budapesti Építészeti Filmnapok | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük