fbpx
Nyomj Entert

Pszichedelikusan retró | BUCK.STUDIO

Amerika kilencvenes évekbeli underground kultúrája és a hetvenes évek pszichedelikus művészete ötvözve a kortárs minimalizmus esztétikájával: a lengyel BUCK.STUDIO tervezett egyszerre modern és posztmodern enteriőrt a Wrocław központjában elhelyezkedő, Biggy névre hallgató burger- és pizzabár számára.

A Biggy étterem hosszú, folyosószerű alaprajzzal rendelkezik: ahhoz, hogy az enteriőr nyitottsága megmaradjon, a BUCK.STUDIO acélrácsból készült elválasztókat tervezett a térbe, kisebb étkezési zónákra osztva azt. A válaszfalak élénk piros, kék és sárga színt kaptak. Az étkezési zónák étkezőpulttal és kétszemélyes asztalokkal válnak teljessé: utóbbiaknak egy padszerű ülés ad keretet, amely a falburkolat tükröződéseként mélykék és fehér rácsmintás kárpitot kapott.

A négyzet alakú csempeburkolat és az acél válaszfalak merev ritmusát a kissé pszichedelikus hatást keltő, konfettiszerű mintával ellátott padlóburkolat ellensúlyozza. A tér hangulatát a Łukasz Wojciechowski által tervezett, graffitiszerű neonfeliratok teszik még izgalmasabbá, olyan szeszélyes és humoros töltetű üzeneteket hordozva, mint a „Cheesus walks with me” vagy a „Legalise marinara”. A hely népszerűségét tovább növeli a térben helyet kapó vintage videójáték-gép, valamint a négyzet alakúra vágott finom pizzaszeletek, lédús hamburgerek és különleges kézműves sörök kínálata.

Fotók: PION (Basia Kuligowska, Przemysław Nieciecki)
Forrás: Yatzer

BUCK.STUDIO | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük